Закрити

Забезпечення путівками на отримання санаторно-курортного лікування пільгових категорій населення здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 № 187 "Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення" та Постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 року № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів передбачених у державному бюджеті постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням».

Також повідомляємо, в  2017 році Уряд  прийняв постанову від 01.03.2017 № 110 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортним лікуванням, та внесення змін до порядків, затверджених постановами  Кабінету Міністрів України від 22 лютого  2006 р.  № 187 і від 31 березня  2015 р.   № 200», якою було змінено існуючу систему закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування (путівки) для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції через безготівкове перерахування  коштів  санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі тристоронньої угоди (особа — управління — санаторій).

Тобто відтепер людина зможе самостійно обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги.

 

 

Перелік осіб, які мають право на отримання путівки в органах праці та соціального захисту населення:

 

  • інваліди війни та інваліди, зазначені у статті 6-2 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» - щороку;
  • учасники бойових дій та особи, зазначені у статті 6-1 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» - щороку;
  • учасники війни, особи, на яких поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та особи, зазначені у статтях 6-3 і 6-4 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» - один раз на 2 роки.
  • інваліди загального захворювання та інваліди з дитинства забезпечуються путівками в порядку черговості в міру надходження путівок, терміном 18-21 день;
  • інваліди з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку І та ІІ групи  забезпечуються путівками до санаторіїв спинального профілю, у порядку черговості в міру надходження путівок, терміном лікування - 35 днів;

 

Для одержання путівки необхідно подати такі документи:

 

  • заяву;
  • медичну довідку лікувальної установи за формою 070/о;
  • копію паспорта, індифікаційного коду та пред’явити оригінали;
  • копію довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності та пред’явити оригінал;
  • копію посвідчення особи, що підтверджує пільгову категорію та пред’явити оригінал;

 

Довідка з лікувальної установи за формою 070/о на одержання путівки на санаторно- курортне лікування дійсна 12 місяців з дня видачі.

 

Грошова компенсація за невикористану санаторно-курортну путівку:

 

Виплачується відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України                від 17.06.2004 р. № 785 «Про затвердження Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян»: інвалідам війни, інвалідам, зазначеним в статті 6-2 Закону України "Про жертви нацистських переслідувань" за місцем їх обліку 1 раз на 2 роки з дня звернення із заявою про виділення путівки або виплату грошової компенсації за бажанням, якщо ці особи протягом 2 років не одержували безоплатних санаторно-курортних путівок незалежно від наявності медичного висновку про необхідність санаторно-курортного лікування або медичних протипоказань.

Підставою для виплати грошової компенсації є:

  • заява про виплату грошової компенсації;
  • посвідчення особи, що підтверджує пільгову категорію.

 

Грошова компенсація за невикористану санаторон-курортну пуівку виплачується в таких розмірах:

 

  • інвалідам війни І і ІІ групи - 100 відсотків середньої вартості путівки;
  • інвалідам війни ІІІ групи - 75 відсотків середньої вартості путівки.

 

Середню вартість санаторно-курортної путівки визначає Мінпраці за поданням Фонду соціального захисту інвалідів та погодженням з Мінфіном щороку, до 15 березня, в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону України про Державний бюджет на поточний рік.

 

Виплата грошової компенсації за путівку та самостійне санаторно-курортне лікування:

 

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2007 року № 150 «Про затвердження Порядку виплати деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування» є:

 

  • заява інваліда про виплату грошової компенсації;
  • медична довідка за формою 070/о щодо необхідності забезпечення санаторно-курортним лікуванням;
  • документ про сплату повної вартості санаторно-курортної путівки, що засвідчує проходження інвалідом санаторно-курортного лікування (тільки для виплати грошової компенсації за самостійне лікування);
  • посвідчення особи, що підтверджує пільгову категорію.

 

Грошова компенсація за путівку:

 

Виплачується інваліду загального захворювання, якщо він протягом попередніх трьох календарних років не одержував безоплатної санаторно-курортної путівки (не рахуючи рік, коли інвалід звернувся за нею).

Грошова компенсація за путівку та за самостійне лікування нараховується і виплачується в таких розмірах: інвалідам загального захворювання І і ІІ групи - 75 відсотків, ІІІ групи - 50 відсотків розміру середньої вартості санаторно-курортної путівки, що визначається Мінпраці за поданням Фонду соціального захисту інвалідів , погоджених з Мінфіном, щороку, до 15 березня, в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону про Державний бюджет України на поточний рік.

Щороку визначається  встановлена середня вартість санаторно-курортної путівки для виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування в межах обсягу бюджетних коштів відповідно до Закону України « Про Державний бюджет України» та відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України.

Детальну інформацію можна отримати в  управлінні праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Смілянської міської ради, за адресою: м.Сміла,  вул. М.Дорошенка, 4, каб. № 4 або попередньо зателефонувавши за номером телефону 2 02 15.

Начальник управління                                                           М.О.Прокоф”єв

МІСЬКИЙ ГОЛОВА

Ананко Сергій Васильович

Реєстрація на сайті

АНОНС ТИЖНЯ

19.03.2024 о 14.30 - засідання  постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства

21.03.2024 о 9.00 - засідання  постійної комісії міської ради з питань освіти, молоді та спорту, культури, охорони здоров'я, соціального захисту, засобів масової інформації

21.03.2024 о 10.00 - засідання  постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та містобудування, екології та раціонального природокористування

21.03.2024 о 10.00 - засідання  постійної комісії міської ради з питань місцевого бюджету, фінансів, податкової політики, розвитку підприємництва, захисту прав споживачів, комунальної власності

21.03.2024 о 15.45 - засідання  постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності, законності, запобігання корупції, надзвичайних ситуацій

27.03.2024 о 10.00 - чергова сесія

Муніципальний розвиток

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

Міська«Гаряча лінія» з питань COVID-19: вакцинація під час пандемії

Графік роботи: понеділок-п'ятниця 8:00 до 13:00 

субота-неділя 9:00 до 16.00

Телефон: +38 063 668 22 13 

Блок радіо тясмін

Слухати онлайн

ПЛАТФОРМА ВЕТЕРАНА ЧЕРКАСЬКИЙ ВИМІР

Безплатна правнича допомога